صفحه اصلی > مقاله افزایش جذابیت لیزینگ در شرایط کنونی اقتصادی 
مقاله افزایش جذابیت لیزینگ در شرایط کنونی اقتصادی

افزایش جذابیت لیزینگ در شرایط کنونی اقتصادی

 

در دنیای امروز علی الخصوص کشورهای توسعه یافته کمتر مشاهده می شود افراد جامعه برای تهیه اقلام ضروری و قیمتی خود نقدینگی خود را مستهلک کنند بلکه ترجیح می دهند بخشی از درآمدهای ماهیانه خود را برای نیازهای خود صرف کنند و به اینصورت بتوانند تمامی نیازهای خود و خانواده شان را بصورت مستمر برطرف نمایند .

برای دستیابی به چنین ایده الی می بایست چندین گزینه در کنار هم قرار گیرد که برای مصرف کنندگان ایجاد انگیزه نماید و مناسبترین روشی که می توانند ضمن پاسخگویی به نیاز افراد امنیت ایشان را دربرداشته باشد، گزینه استفاده از لیزینگ است .

وظیفه شرکت های لیزینگ دراختیار قراردادن تسهیلات جهت تامین نیازهای افراد جامعه است که این بزرگترین عاملی است که می تواند چرخه اقتصادی جامعه را به حرکت دربیاورد .

اما اینکه به چه علتی در برخی از کشورها مانند ایران این اتفاق بصورت مطلوبی انجام نشده ، میتوان بصورت یک عارضه مورد بررسی قرار گیرد .

مهمترین عامل عدم نتیجه گیری از این گزینه، نرخ بهره بالایی است که در اختیار مشتریان قرار میگیرد و این میسر نمی شود مگر اینکه تمام عوامل دست به دست هم داده و مسیر حرکت را برای گرداندن چرخ دنده های رشد اقتصادی با کمک گزینه لیزینگ تسهیل کنند .

در شرایط کنونی و با توجه به رکود اقتصادی که در جامعه حکم فرماست و نظر به اینکه افراد جامعه و مصرف کنندگان تنها بدلیل مشکلات اقتصادی خود را از استفاده محصولات غیر ضروری خود منع می کنند که تبعات آن برمیگردد به توقف تولید و انباشت محصولات در انبارهای کارخانجات به راحتی و با تحلیلی ساده می توان به نقاط گلوگاه های مانع رشد اقتصادی دست یافت .

اگر بانک ها شرایطی فراهم می کردند که در حوزه فعالیت اصلی خود نسبت به جذب سرمایه های مازاد افراد جامعه اقدام می نمودند و آن را با نرخ مناسبی در اختیار فعالان اقتصادی قرار میدادند،  بخشی از آن در تولید مصرف و چرخه تولید را به راه می انداخت و برخی دیگر از طریق لیزینگ ها با نرخ منطقی و قابل بازگشت در اختیار مصرف کنندگان محصولات تولید شده قرار می گرفت و اینگونه دیگر رکود اقتصادی معنایی نداشت .

بعنوان مثال : نمونه بارز این موضوع را می توان این چنین  تحلیل کرد و اتفاق اخیری که در صنعت خودرو رخ داد. با واگذاری تسهیلات ارزان قیمت کل انبارهای خودروسازها در ظرف کمتر از ده روز تخلیه شد و حتی تقاضاهای برای مازاد ظرفیت ادامه دارد .

این موضوع نشاندهنده این است که نیاز بازار وجود داشته و به علت کمبود نقدینگی امکان مصرف میسر نبوده است .

حال آنکه چنانچه این چنین تسهیلاتی در اختیار جامعه قرار نمیگرفت خودروسازها بافروش تولیدات انباشت شده  نمی توانستند نقدینگی وارد سیستم خود نمایند وچرخه تولید رابه گردش در بیاورند و امکان تولید بیشتر را نداشتند و به مرور هزینه های سربار آنها باعث تعدیل نیروی انسانی و معضلات بزرگتری را درکشور فراهم می ساخت .

دقیقاً این نکته ای است که در کشورهای توسعه یافته بعنوان یک نسخه درمانی استفاده می شود و چرخه اقتصادی را به گردش در میاورد .

دلیلی ندارد بانک ها آنقدر به سپرده های خود سود بالا بپردازند که باعث شود به تولید و صنعت ضربه وارد شود و حتی تولیدکنندگان سود بیشتر خود را در گرو سپرده گذاری در بانک ها ببینند. بانکها صرفاً می بایست وجوه بلاتکلیف جامعه را با پرداختن سود مناسبی جمع آوری نموده و به منظور پیشبرد اهداف کشور و کمک به صنعت و تولید استفاده نمایند .

اگر اینگونه ادامه دهیم اتفاقی جز خروج نقدینگی از طرف واردات نخواهیم داشت و این بدترین  اتفاق است.  همانطور که در یک خانواده کوچک  همه افراد به فعالیت خارج از منزل می پردازند تا سهم ورود پول به داخل منزل خود را بیشتر و باعث رفاه خانواده خود باشند و همه جامعه این تفکر را دارند، می بایست این تفکر را به کل جامعه کشور تعمیم دهیم تا درک بهتری داشته باشیم که اگر صنعت، به اندازه ای رشد کند که نیازداخلی  جامعه خودمان را برطرف کند، حداقل خروج  ارز نخوایم داشت، از طرفی تلاش کنیم تا به اندازه ای بر روی کیفیت کالای داخلی حساسیت داشته باشیم تا موضوع صادرات را در دستور کار خود قرار دهیم و ورود ارز به داخل کشور را افزایش دهیم و دیگر مانعی برای توسعه اقتصادی وجود نخواهد داشت.

در نتیجه می توان گفت لیزینگها می توانند عوامل بسیار موثری نه تنها برای برطرف کردن رکود اقتصادی باشند بلکه می توانند عواملی باشند که در توسعه اقتصادی کشور تاثیر مناسبی داشته باشند که منوط است به تصحیح عملیات بانکی و بانکداری واقعی.

امید است دولت محترم جمهوری اسلامی ایران پس از تلاشی که در زمینه لغو تحریمها به سرانجام رسانده، با کمک کارشناسان اقتصادی در زمینه موارد فوق بررسیهای لازم را مد نظر قرارداده و به پیشبرد اهداف کشور عزیزمان همانند سایر موفقیتهای بدست آمده که مایه سربلندی ملت عزیزمان بوده، دربرطرف نمودن موانع رشد اقتصادی نیز موفق و پیروز باشند.